خطا و ارور ۵۰۰ چیست؟
ارور ۵۰۰ (HTTP Error 500) یا همان خطای Internal Server Error به معنای “ارور سرور داخلی” میباشد. این خطا یکی از کدهای وضعیت HTTP است که به عنوان خطا شناخته میشود که به دلایل مختلفی ممکن است سایت با آن مواجه شود.
این پیغام خطا در شرایط مختلفی ظاهر می شود، اما معنای تمام آن ها یکی است. بسته به وبسایتی که در حال بازدید از آن هستید ممکن است با پیغام های زیر مواجه شوید:
۵۰۰ Internal Server Error
۵۰۰ Error
HTTP Error 500
۵۰۰ That’s an error
(Temporary Error (500
۵۰۰: کد خطا
در کل ارور ۵۰۰ خطاهایی هستند که از سمت سرور یا هاست اتفاق می افتند. لذا باید برای پیدا کردن سرنخ های لازم سرور را مورد بررسی قرار دهیم.

رفع ارور ۵۰۰ در وردپرس
ما در این مقاله ابتدا به رفع ارور ۵۰۰ در وردپرس می پردازیم. البته به دلیل محبوبیت بسیار بالا آن و استفاده بیشتر کاربران از این سیستم مدیریت محتوا.

جهت بررسی ریشه یابی علت وقوع ارور ۵۰۰ و چگونگی برطرف نمودن آن مراحل زیر را دنبال کنید:
بررسی error_log
اولین گام در صورت مواجه شدن سایت با خطا، بررسی ارور لاگ سایت می باشد، چون با مشاهده خطای لاگ می توانید سریعتر مشکل را شناسائی و نسبت به رفع آن اقدام نمایید.
بسیاری از مواقع زمانی که خطا Internal Server Error را مشاهده می کنیم، دلیل ایجاد این مشکل در قسمت error log کنترل پنل هاست نمایش داده می شود برای کنترل پنل سی پنل از قسمت Metrics روی گزینه Errors کلیک کنید.

برای کنترل پنل دایرکت ادمین نیز می توانید error log را در صفحه اصلی دایرکت ادمین روی گزینه Site Summary / Statistics / Logs کلیک کنید و سپس Web Error Log روی گزینه ۱۰۰ lines کلیک کنید تا ۱۰۰ خطای آخر به شما نمایش داده شود.

در سیستم های مدیریت محتوا امکان مشاهده خطا از طریق فایل کانفیگ آن ها نیز مقدور است.
بدین منظور به صورت زیر اقدام نمایید:
فعال کردن امکان مشاهده خطا در وردپرس

فایل wp-config.php موجود در public_html هاست را باز نموده و مقدار WP_DEBUG’ را به true تغییر دهید. با فعال کردن این بخش در وردپرس خود تمامی ارور های موجود در وردپرس به هنگام باز کردن وب سایت به شما نمایش داده می شود و شما می توانید مشکلات وب سایت و فایل های آن را مشاهده کنید دقت کنید که پس از رفع ارور ها حتما این ویژگی را دوباره غیرفعال کنید.
مشاهده ارور ها از طریق فایل error_log
روش دیگر جهت مشاهده ارور های وردپرس مشاهده فایل error_log موجود در فولدر اصلی هاست شماست. برای مشاهده این ارور ها پس از ورود به هاست خود و باز کردن فایل منیجر وارد فولدر اصلی هاست خود شوید و در فولدری که وردپرس را نصب کرده اید فایل error_log را مانند تصویر زیر پیدا کنید

سپس بر روی آن کلیک کرده و فایل را مشاهده کنید تا ارور های ثبت شده در آن به شما نمایش داده شود. هر ارور در یک خط همراه با زمان وقوع آن ثبت شده که با خواندن هر ارور می توانید فایلی یا کدی که در وردپرس دچار مشکل شده را پیدا کرده و با فایل یا کد سالم جایگزین کنید. جهت جایگزین کردن فایل سالم بجای فایل های معیوب می توانید فایل سالم را از یک نسخه سالم و برابر با ورژن وردپرسی نصب شده خود دریافت کنید. ( برای اینکه کمتر با این مشکلات رو به رو شوید همیشه وردپرس و افزونه های خود را آپدیت نگهدارید )
رفع ارور ۵۰۰ در جوملا
برای رفع این ارور باید ابتدا دلیل وقوع آن را بررسی کنیم. جهت بررسی آن باید مانند وردپرس نمایش خطا در جوملا را فعال کنیم و سپس به بررسی خطا ها بپردازیم
فعال کردن امکان مشاهده خطا در جوملا
جهت فعال کردن امکان مشاهده خطا در سایت های جوملا در فایل configuration.php مقدار error_reporting را به صورت زیر تغییر دهید.
public $error_reporting = '1';
رفع ارور ۵۰۰ در پرستاشاپ
برای رفع این ارور باید مانند وردپرس و جوملا ابتدا دلیل وقوع آن را بررسی کنیم. جهت بررسی آن باید مانند وردپرس نمایش خطا در پرستاشاپ را فعال کنیم و سپس به بررسی خطا ها بپردازیم
فعال کردن امکان مشاهده خطا در پرستاشاپ
برای مشاهده خطاهای prestashop باید فایل defines.inc.php در مسیر /home/username/public_html/config را ویرایش کنیم و مقدار
define(‘PS_MODE_DEV ‘, false );
را به
define(‘PS_MODE_DEV ‘, true );
تغییردهید.

توجه : پس از مشاهده خطا مجدد تغییر را به حالت قبل بازگردانید. چون مشاهده هشدار ها و خطای های سایت توسط بازدیدکنندگان جدا از اینکه چهره جالبی ندارد می تواند باعث بروز مشکلات امنیتی در وب سایت شما شود.
چک کردن فایل htaccess در وردپرس
برای بررسی این فایل نیازه که نام فایل رو تغییر بدید. مثلا نام اصلی رو به htaccess_old تغییر بدید.
برای اینکه مطمئن شوید مشکل از این فایل است یا خیر. فایل را مثلا به htaccess_old تغییر نام دهید.
بدین منظور وارد هاست و بخش filemanager شده و وارد پوشه public_html شوید.
فایل .htaccess فعلی را به htaccess_old یا نام دلخواه تغییر دهید.
یک فایل جدید بنام .htaccess ایجاد نموده و کد زیر را در آن درج نمائید و سپس مشاهده سایت بدون ارور را مجدد بررسی نمائید.
# BEGIN WordPress
<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteRule ^index\.php$ - [L]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule . /index.php [L]
</IfModule>
# END WordPress
اگر بعد از اینکار سایت را بدون خطا مشاهده کردید پس مشکل حل شده، حالا باید خط به خط کدهای htaccess را به آن اضافه کنید تا ببینید مشکل از کدوم خط بوده است.
نکته : در صورتی که فایل htaccess را در این فولدر مشاهده نمی کنید از تنظیمات فایل منیجر امکان مشاهده فایل های مخفی را فعال کنید.
غیر فعال کردن افزونه ها (پلاگین ها)
چه از وردپرس استفاده کنید، چه جوملا و هر سیستم مدیریت محتوای دیگری، روی سیستم مدیریت محتوای خودتون یک سری افزونه یا پلاگین ( یا ماژول ) دارید که فعال بودن آن ها منجر به خطای ۵۰۰ شود. پس روش بعدی این هست که تک تک افزونه های سایت رو غیر فعال کنید و ببینید با غیر فعال کردن کدوم افزونه، خطا internal server error 500 سایت شما از بین خواهد رفت.

اگر به مدیریت سایت دسترسی ندارید، سطح دسترسی پوشه Plugins را از طریق file manager به صفر تغییر دهید اگر با این کار مشکل رفع شد دوباره سطح دسترسی را به حالت قبل برگردانید و وارد پوشه Plugins شده و دونه دونه سطح دسترسی پلاگین هارا به صفر تغییر دهید و با هربار تغییر وب سایت را باز کنید و ببینید آیا مشکل رفع شده یا نه. در بیشتر مواقع ارور ۵۰۰ به دلیل وجود پلاگین های مشکل دار رخ می دهد.
بررسی تنظیمات دیتابیس
مشخصات دیتابیس ایجاد شده در هاست حتما باید با مشخصات درج شده در فایل wp-config.php یکسان باشند.
به عنوان مثال در صورتی که سایت با وردپرس طراحی شده نام دیتابیس- نام یوزر دیتابیس و رمز باید با نام دیتابیس- نام یوزر دیتابیس و رمز یوزر ایجاد شده در هاست یکسان باشد.
تغییر قالب به قالب پیشفرض وردپرس
گاهی وقتها ممکنه خطای ۵۰۰ وردپرس بخاطر قالبی که استفاده میکنید باشه که برای اطمینان و راهکار نهایی میتونید قالب فعلی را غیرفعال کرده و از یکی از قالبهای پیشفرض وردپرس استفاده کنید. اگر به پیشخوان وردپرس دسترسی دارید به مسیر نمایش> پوستهها مراجعه کرده و یکی از قالبهای پیش فرض وردپرس را انتخاب کرده و روی دکمه فعال کردن کلیک کنید.

اما اگر دسترسی به پیشخوان وردپرس ندارید برای غیرفعال کردن قالب فعلی وارد هاست شده و در File Manager به مسیر public_html/wp-content/themes مراجعه کنید. سپس پوشه قالبی که در حال استفاده از آن هستید را انتخاب کرده و روی اون راست کلیک کنید. گزینه Rename را انتخاب کرده و در پنجره باز شده نام دلخواهی برای پوشه قالب انتخاب نموده و ذخیره کنید. در این صورت قالب غیرفعال شده و یکی از قالبهای پیشفرض وردپرس به عنوان قالب سایت فعال خواهد شد. سپس میتونید سایت را بررسی کنید و ببینید که آیا همچنان خطای ۵۰۰ در سایت نمایش داده میشه یا خیر!
در صورت رفع مشکل مشخص است مشکلی در تم استفاده شده وجود دارد که نیاز است از طریق پشتیبانی قالب خریداری شده آن را پیگیری نمایید، ممکن است قالب شما به پیش نیاز خاصی نیاز داشته باشد که در سرور میزبان فعال نباشد و یا با نسخه های خاصی از php سازگار باشد.

دقت داشته باشید که در این روش حتما باید یکی از قالبهای پیشفرض وردپرس در سایت وجود داشته باشند. پس اگر پوشهای به جز پوشه قالب در این مسیر از هاست وجود نداره، قبل از انجام اینکار به آدرس fa.wordpress.org مراجعه کنید و آخرین نسخه وردپرس را دانلود کنید سپس از داخل فایل zip دانلود شده به مسیر wp-content/themes مراجعه کرده و یکی از پوشه قالب ها را در هاست آپلود کنید.
خرابی فایل های وردپرس
ممکن هست فایل های اصلی هسته وردپرس شما خراب شده باشد. قبل از اعمال تغییرات حتما از اطلاعات بکاپ تهیه نمایید، سپس آخرین نسخه وردپرس را از وبسایت رسمی آن دانلود کرده و پوشه wp-content و فایل wp-config.php را از فایل دانلودی حذف کرده و سایر پوشهها و فایلهای موجود را با پوشه و فایل موجود در هاست خود تعویض کنید.
با این کار اطلاعات شما پاک نخواهند شد و تنها در صورت وجود مشکل از جانب هسته وردپرس، مشکل برطرف میگردد.
در صورت هرگونه سوال یا پیشنهاد در بخش نظرات با ما در ارتباط باشید، باعث خرسندی ماست که بتوانیم در حل مشکلات خدمتی ارائه دهیم.

جهت راه اندازی وب سایت وردپرس ما به شما استفاده از هاست لینوکس پربازدید VIP ساران هاستینگ را پیشنهاد می دهیم. این سرویس به هر کاربر منابع کاملا اختصاصی میدهد که باعث بالارفتن سرعت لود وردپرس و سرعت بیشتر در نصب قالب ها و افزونه ها می شود.